top of page

Probleemoplossing

De Plantiano gaat niet aan

De kans is groot dat de batterij leeg is. Laad de batterij op d.m.v. de meegeleverde USB en/of een oplader met een micro USB. Het apparaat is binnen een paar uur opgeladen.

aan en uit zetten.png

Piano modus werkt niet goed

1. Check of de Plantiano daadwerkelijk in de Piano modus staat. Zet het apparaat uit en zet hem opnieuw aan (Door de middelste knop gedurende twee seconden ingedrukt te houden kan het apparaat uit- en/of aangezet worden). Check of het piano spelen nu wel werkt.

2. Check of de potgrond van de plant niet te droog is. Als de potgrond te droog is kan de touch sensor zijn werk niet goed doen. Zorg dat de potgrond minstens lichtvochtig is. Voor de gezondheid van de plant is het belangrijk dat er geen water in de pot blijft staan.

3. Check of de Plantiano wel goed werkt zonder plant. Haal de plant eruit, zet het apparaat aan en raak onregelmatig de touch-sensor aan. Indien dit wel het geval is kan het zijn de plant niet geschikt is voor de Plantiano. Een andere plant zou het probleem kunnen oplossen.

4. Laad de batterij op van het apparaat. Een te laag batterij niveau kan leiden tot het niet goed functioneren van de Plantiano.

5. Als bovenstaande punten niet helpen, neem dan contact met ons op.

In Bluetooth modus komt er geen geluid uit de speakers

Controleer allereerst of de het apparaat daadwerkelijk is gekoppeld met het apparaat. Controleer of het volumeniveau is ingesteld op een hoorbaar niveau en regel het volume met de volume knop van het gekoppelde apparaat.

Een apparaat kan niet gekoppeld worden met de Plantiano

Het Bluetooth apparaat is niet compatibel met de Plantiano. Probeer een ander apparaat en zorg dat de Bluetooth functie is ingeschakeld op de Plantiano.

aan en uit zetten.png
water geven.png
test zonder plant.png
charging.png
bluetooth volume.png
bluetooth compatible.png

De Plantiano gaat steeds uit

De Plantiano is geprogrammeerd om automatisch uit te schakelen indien het apparaat gedurende enkele minuten niet gebruikt wordt. Dit is gedaan om energie te besparen. Indien het apparaat zich automatisch uitgeschakeld, maakt deze het geluid die je ook hoort indien je hem zelf uitschakelt. Indien het apparaat zich uitgeschakeld tijdens het gebruik ervan, laad dan allereerst de batterij op van de Plantiano. Indien het probleem zich blijft aanhouden neem dan contact met ons op.

automatisch uitschakelen.png

De opgeladen batterij van de Plantiano is snel leeg

De speeltijd van de Plantiano is bij normaal gebruik ruim 10 uur. Bij langdurig gebruik van het apparaat met een hoog volume kan de batterij echter sneller leeg raken. Laad de Plantiano op en luister op een lager volume voor betere ervaring.

charging.png

De aanraaksensor verandert de kleur van het LED lampje niet

Controleer of de juiste functie is ingeschakeld. Zet het apparaat uit, druk kort op het rechter knopje, deze activeert de LED verlichting. Door de plant aan te raken kan de kleur van de LED verlichting worden veranderd.

alleen verlichting inschakelen.png
bottom of page